Wat te doen als je het allemaal even niet meer weet?

Is het jou ook allemaal weleens teveel? Het is niet erg. Het geeft je een kans om te groeien. Jij hebt ongetwijfeld een eigen manier om er mee om te gaan. Mijn manier is om te zoeken naar helderheid. Door mezelf af te vragen waar ik nu sta en waar ik naar toe wil. Achterhalen wat essentieel is. Waar doe ik teveel van en waar doe ik te weinig van? Heb ik een plan en houd ik mij aan dat plan? Of ga ik doelloos van dag naar dag? Door duidelijk te krijgen waar het voor mij allemaal om gaat kan ik betere keuzes maken en goede gewoontes aanleren.

Het is altijd een goed moment om even rustig voor je zelf te gaan zitten. Reflecteren, contempleren en filosoferen over je eigen leven. We hebben onze dagelijkse bezigheden, we hebben ons werk, onze hobby’s, onze dromen en idealen, onze familie en vrienden. Er is altijd iets te doen. Wanneer is genoeg genoeg? Wanneer zijn we voldaan? Leven we zelf of worden we geleefd? Van sommige activiteiten komen we niet zomaar af, die horen erbij. Zoals eten en poepen, tenminste als je nog niet van Prana alleen leeft. Maar er zijn ongetwijfeld activiteiten die niet meer in je leven passen. We veranderen en daarmee verandert ook wat we willen. Toch blijven we dan vaak met oude programma’s en gewoontes zitten. Deze zijn hardnekkig en veranderen niet eenvoudig mee.

Het is een proces dat je heel zweverig kunt aanpakken, maar ook heel praktisch en alles er tussenin. Ik pak er graag pen en papier bij. Alles opschrijven dat mij te binnen schiet. Wat is belangrijk voor mij? Waar wil ik naar toe? Wie wil ik zijn? Wat wil ik worden als ik later groot ben? Hoe zien mijn dagen eruit? Hoe zien mijn jaren eruit? Wat wil ik nog leren? Wat wil ik nog ontdekken? Welke projecten wil ik uitvoeren? Welke avonturen wil ik beleven? Je kunt eindeloos blijven denken en schrijven. Laat het gebeuren. Ga niet oordelen, het is een proces.

“If a man knows not to which port he sails, no wind is favorable.”

― Seneca

Een volgende stap voor mij is het creëren van lijstjes, tijdlijnen, mindmaps en moodboards. Terugrekenen vanaf een groot doel, naar kleine hordes. Welke dagelijkse gewoontes heb ik daar voor nodig? Ik probeer te achterhalen hoe een ideale week er nu uit zou kunnen zien. Door te kiezen wat mijn prioriteit heeft en wat niet. Doordat we vaak teveel tegelijk willen, komt veel daarvan niet voor elkaar of niet zoals we willen. We verdelen onze energie te wijd. Het is een gebrek aan focus en prioriteit. Of we staan gewoonweg te ver van onszelf af. We zijn zelden nog in het NU. Dit brengt niet het hoogst haalbare uit ons Goddelijke Zelf. Er zit zoveel meer in ons, maar we houden onszelf graag klein. Vaak geven we onze omgeving de schuld, maar alles is een keuze. En jij bent altijd de persoon die de keuze maakt.

De meeste mensen laten het zoals het is, die gaan gewoon verder met het leven dat ze kennen. Het leven dat de maatschappij of hun omgeving van hen verwacht. Maar jij niet. Jij weet dat er meer in jou zit. Jij hebt, net als iedereen, de wereld iets unieks te geven. Ontdek wat dat is, laat je leiden door je eigen innerlijk sturingssysteem, laat de Bron door jou heen werken. Daarvoor dien je in stilte te gaan zitten en te luisteren. Je gaat schrijven, ordenen, strepen, scheuren en los laten. Je maakt duidelijk en helder wat je missie is. Een stip op de horizon. Je bouwt systemen, je omarmt je nieuwe identiteit en via je gewoontes en je innerlijk sturingssysteem kom je stap voor stap tot je doel. Heb je geen doel? Ook prima. Laat je leiden door de Goddelijke Bron in jou.

“If you always put limits on everything you do, physical or anything else, it will spread into your work and into your life. There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.”

― Bruce Lee

We kunnen blijven rennen en stressen. Altijd druk bezig zijn, maar weinig presteren. Of als we wel presteren, waar doen we het dan voor? Waar het om draait is dat we te ver van onszelf zijn af gaan staan. We weten niet meer wie wij Waarlijk zijn. En door slechts te plannen en lijstjes te maken kom je ook niet tot die kern. Wel brengt het je misschien meer rust, meer essentie, meer focus. Door het afpellen van lagen die we niet meer nodig hebben. Het is een proces waarin jij jouw eigen manier vindt om je kern te vinden. Het proces dat jouw ware potentieel naar boven brengt, zodat jij dit kan delen met de wereld.

Goede reis, blijf gezond, in lichaam en geest en dat je Waar mag Ontwaken!

Groet,
Jeroen Koning

Wens je advies? Of wil je deelnemen aan een cursus? Schrijf me een bericht via deze kanalen:
Mijn Twitter account: https://twitter.com/jk_evine
Mijn Telegram Kanaal: https://t.me/evine_intervention
Telegram: @jk_evine

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in en lees als eerste het laatste nieuws over mijn boek of één van de nieuwe artikelen. Dankjewel!
JKoning Geschreven door: