Zelfverantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid van het eigen leven ligt bij elk individu zelf. Ondanks dat we alles graag afschuiven op anderen, zal dit altijd onze eigen vrijheid en zeggenschap beperken. Vaak is dit gemakkelijker, maar het kan komen met een hoge prijs.

We leven in een maatschappij waarin alles wordt bepaald door regels, wetten en richtlijnen. In onze opvoeding leren we talloze gewoontes, tradities en rituelen. In veel gevallen maken deze gewoontes bepaalde dingen gemakkelijker, maar vaak houden ze ons ook tegen ons ware potentieel tot uiting te brengen. Ook al willen we vaak dat iets verandert, we laten het graag over aan de dokter, de ambtenaar, de politici, de oppositieleider, de ouders, de collega’s, de anderen, want “zij regelen het wel”. Het geval is dat hierdoor mensen met een vals motief, bewust of onbewust, graag dit gat opvullen. Dit zijn mensen die wel weten waar ze heen willen met de wereld, met de maatschappij, met een organisatie, met een bedrijf, met een familie of met een relatie.

De massa is ontzaglijk sterk, maar alleen in verbinding. Alleen als men zich verenigt met hetzelfde doel wordt deze kracht goed benut. Als men zich niet zelf een doel stelt en zich verenigt met gelijkgestemden, dan zal er een leider of een organisatie opstaan die de massa wel een doel geeft. De massa hobbelt overal achteraan, zolang de massa grotendeels bijeen blijft. Want buiten de groep vallen is niet wat de mens graag wil, dit is uit historische gronden om te kunnen overleven en diep verweven in ons bestaan. Dus zelfs als een mens het volstrekt niet eens is met iets in zijn realiteit, als de massa er stug mee door lijkt te willen gaan, zal deze mens zelden zijn mond openen om er iets van te zeggen, laat staan het te veranderen. Durf je wel iets te zeggen, durf je wel iets te veranderen, dan ontvang je weerstand van alle kanten. De status quo houdt niet van verandering die ze niet zelf hebben ingezet.

“De verandering zelf is de constante.”

Arthur Schopenhauer

Nu is het zo dat ik genoeg informatie en feiten heb gezien om overtuigd te kunnen zeggen dat onze maatschappij en onze realiteit wordt beheert door machtige families, organisaties en meerdere lagen van macht en controle. Hoe de lagen precies zijn opgebouwd en welke lagen er nog verborgen zijn, dat zullen we misschien nooit zeker weten. Wel ben ik er zeker van dat ze hun tentakels overal, in alle lagen van de samenleving, hebben zitten. De macht en controle die ze uitoefenen kan op velerlei manieren tot stand komen. Niet iedereen hoeft in het complot te zitten om er actief aan mee te werken. Er hoeft slechts een incentive te zijn die het leven van een enkele individu verbetert, om op “need to know” basis ergens actief aan mee te werken. De machthebbers hanteren een agenda die zich uitstrekt over decennia of zelfs eeuwen en niet over slechts een paar jaar. Er is dus tijd, ze hebben geduld, en de mens is over het algemeen kort van geheugen. Afleiding, verdeel en heers, desinformatie, hegeliaanse dialectiek (probleem, reactie, oplossing) en nog veel meer methodes, tactieken en strategieën die de machthebbers van deze wereld kunnen gebruiken om hun agenda uit te rollen.

Is er dan wel een uitweg? Jazeker, die is er diep van binnen. Door je Ware Zelf te ontwaken en uit deze Matrix vrij te breken, weg van de dualiteit. Dit is voor de meeste mensen een te grote stap en daarom deel je dit op in kleinere stapjes. De belangrijkste stap die je daarin kunt nemen is de verantwoordelijkheid over je eigen leven weer terug te veroveren. Dit betekent alles wat je is geleerd te herzien, “Question Everything”, en bewust te worden van hoeveel macht en controle jij al hebt afgegeven aan alles en iedereen om je heen. De meest logische start van je reis is je eigen gezondheid, dit behelst je lichaam, je brein en je ziel. Door actief zelfverantwoordelijkheid over je gezondheid terug te nemen, geef je een signaal af aan jezelf en je omgeving dat het ook anders kan.

“Change happens when the pain of staying the same is greater than the pain of change.”

– Tony Robbins

Verandering is de enige constante in deze realiteit, maar veelal komt die verandering van buitenaf. We zijn teveel gehecht aan onze gewoontes, tradities, spullen en manier van leven. Dit maakt verandering vanuit onszelf erg lastig, vaak is er een Noodzaak nodig om daadwerkelijk tot verandering over te gaan. Maar waarom zou je wachten op iets buiten jezelf? Vind je het wel prima dat anderen bepalen hoe je leeft? Ga je er vanuit dat iedereen alles doet met de juiste intentie? Dat iedereen op de hoogte is van de juiste kennis en informatie? Door zoveel verantwoordelijkheid af te geven aan anderen stellen we onszelf in een zeer afhankelijke situatie. Overigens is dit ook precies wat de machthebbers als agenda uitrollen, maar dat onderwerp laten we even voor wat het is.

Als voorbeeld kunnen we ziekte en gezondheid nemen. Ons is aangeleerd, sinds de Rockefeller’s en de Carnegie’s de moderne Geneeskunde in begin jaren 1900 hebben geïntroduceerd, dat we dokters blind kunnen vertrouwen. Dat we van allerlei kanten worden aangevallen en kwaaltjes krijgen waar we een simpele prik of pil voor kunnen krijgen. We hebben onze verantwoordelijkheid volledig afgegeven aan dit zorgsysteem. Ons is aangeleerd dat we de wetenschap blind kunnen vertrouwen, terwijl wij ook hier veel corruptie, fraude en pseudowetenschap terugvinden. De studies, de opleidingen, de instituten, de universiteiten, de organisaties, de bedrijven en de wetenschap zelf zijn geïnfiltreerd door deze eerder genoemde machthebbers. De dokter die zijn studie heeft afgerond, volledig overtuigd dat wat hij heeft geleerd de waarheid is, zal niet snel buiten deze zogenaamde waarheid verder onderzoeken. Ontwaakt deze dokter wel, dan zal hij van meerdere kanten weerstand ervaren en zijn status, baan, licentie en of het leven verliezen. De hypotheek, de studieschuld, het gezin, hobby’s en de vakanties moeten allemaal worden betaald. Waarom zou je dat allemaal opofferen door de waarheid te gaan onderzoeken en uit te dragen? We censureren onszelf liever: “Een ander zal het wel oplossen”.

Het verandert pas als we zelf veranderen, als we zelf deze verantwoordelijkheid opeisen. Laat je gezondheid niet afhangen van de dokter of van een pil. Ga zelf op onderzoek uit, ga gezond eten en bewegen. Leer wat je omgeving voor invloed op je heeft. Vervuiling, licht, emoties, energieën, straling, conflicten en shock. Ik raad iedereen aan om minstens 5 tot 10 uur studietijd te investeren in de Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNM in het Engels). Probeer verschillende voedingspatronen uit, van Carnivoor (Alleen vlees en water), LCL6 (Low Carb Low Omega-6) tot vegetarisch en de schijf van 5. Leer luisteren naar je eigen lichaam. Implementeer dagelijkse Kracht, Cardio en Mobiliteitstraining, consistentie is de sleutel. Kijk naar je Emoties en Gedachten. Wat is je levensfilosofie? Hoe ga je met alle conflicten om in je leven? Gebruik methodes om vastzittende emoties los te laten en om geloofsovertuigingen te helpen veranderen. Er is zoveel waar jij direct mee aan de slag kan, waar je zelf de verantwoordelijkheid over kunt nemen.

“If you can’t fly, then run. If you can’t run, then walk. If you can’t walk, then crawl. But whatever you do, you have to keep moving forward.”

-Martin Luther King Jr.

Dit geldt ook voor alle andere onderdelen van het leven. Word eigen baas. Doe wat je leuk vindt. Zorg voor je eigen energievoorziening, je eigen voedselvoorziening, je eigen watervoorziening. Onttrek je afhankelijkheid van de staat, van grote bedrijven en stem (steun) met je portemonnee. Er zijn zoveel stappen die we kunnen nemen. En iedereen doet dat uiteraard op zijn eigen tempo en eigen manier. De machthebbers vinden één ding niet leuk, en dat is dan ook de enige manier om van ze te winnen, je eigen verantwoordelijkheid terug te nemen en je Ware Zelf te Ontwaken. Verbind en verenig met elkaar en ga zelfvoorzienend leven. Buiten alle tentakels van de machthebbers om. Hoe langer we passief blijven, hoe langer we de verandering aan anderen over laten, hoe langer we blijven vasthouden aan dat gene wat niet goed voor ons is, des te strakker komen we vast te zitten in de tentakels van de machthebbers. En de lus wordt steeds strakker aangehaald.

Dus begin ergens, in kleine stapjes. Maak voor jezelf duidelijk wat jij wenst in het leven, wat zijn je dromen en wensen? Welke doelen passen daarbij? Wie wil je zijn? Wie ben jij? Ga jezelf helen, doe je innerlijke werk. Welk potentieel zit er in jou verscholen? Wat ga jij laten zien aan de wereld? Wat ga jij bijdragen? Wat is je visie, je missie?

“Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.”

– Leo Tolstoy


Maak voor jezelf een Routeplan. Ga na wat voor persoon jij wilt zijn, welke eigenschappen, vaardigheden en gewoontes horen er bij die persoon? Ga deze stap voor stap implementeren. We kunnen niet alles tegelijk aanpassen, laat je dan ook niet overweldigen, begin in het klein. Deel een groot doel op in kleine brokken of in gewoontes. Consistentie is de sleutel. Alles wat je vaker doet, daar word je beter in.

En vooral, stop met mee doen wanneer dit tegen je eigen intuïtie ingaat. Leer NEE zeggen. Neem zelfverantwoordelijkheid over je eigen gedachten en acties. Schuif het niet af op een ander. Je bent zelf meester over je eigen leven. Weet ook dat jij meer bent en kunt dan je denkt.

Wil je reageren op deze blogpost? Ga dan naar dit bericht op mijn Telegram Kanaal.

Goede reis, blijf gezond, in lichaam en geest en dat je Waar mag Ontwaken!

Groet,

Jeroen Koning

Wens je hulp bij je eigen traject van gewoonteveranderingen, gezondheid en levensstijlaanpassingen. Dit is precies het doel van mijn Cursus. Maar ook 1 op 1 coaching/advies is mogelijk.

Mijn Twitter account: https://twitter.com/jk_evine
Mijn Telegram Kanaal: https://t.me/evine_intervention
Telegram: @jk_evine

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in en lees als eerste het laatste nieuws over mijn boek of één van de nieuwe artikelen. Dankjewel!
JKoning Geschreven door: