Kennismaking boek

Vandaag wil ik jullie graag meer kennis laten maken met het boek dat ik aan het schrijven ben. Daar heb ik meerdere redenen voor.

 • Ik wil waar mogelijk de wereld een beetje beter en mooier maken door mensen te helpen.
 • Ik wil jullie interesse wekken voor mijn boek, zodat ik mogelijk een mooie oplage kan laten drukken.
 • Ik wil graag jullie hulp/steun om mijn boek af te krijgen. Hoe meer mensen ervan af weten, des te meer mensen zullen er voor zorgen dat ik daadwerkelijk het boek, dit jaar, in gedrukte vorm weet te publiceren.

Voor wie schrijf ik het boek?
Het begon als een handleiding voor mezelf, zodat ik eerst mezelf kan helpen transformeren naar een betere versie. Natuurlijk met in mijn achterhoofd om andere mensen ook op weg te kunnen helpen. Het boek is dus voor jou en mij, voor iedereen. Het heeft alles te maken met het beste uit jezelf halen om vervolgens de wereld, de samenleving, je omgeving en jezelf te veranderen en te verbeteren.

Waarom schrijf ik het boek?
Ik zie, lees en hoor zoveel over hoe de wereld en de samenleving zich momenteel gedraagt. Het is vaak zo vreemd, dat we er nog steeds zo’n zooitje van maken. Daar wil ik, net zoals vele anderen, op mijn manier iets aan doen. Zorgen dat we een meer harmonieus bestaan weten op te bouwen. Maar daarvoor moet er nog een hele hoop gebeuren. We hebben een revolutie nodig. En die revolutie wil ik in jullie, in mij, in ons, helpen ontketenen.

Waar gaat het boek over?
Kijk nu wordt het interessant. Allereerst probeer ik een basis neer te leggen in hoe ik naar een aantal zaken kijk. Dit is om begrip te kunnen krijgen voor de verschillende perspectieven die mensen hebben. Vervolgens gaan we onszelf ontdekken en kijken waar we naar toe willen. We inventariseren onze reis en kijken welke hulpmiddelen we kunnen vinden en gebruiken om onze reis nog aangenamer te maken. Werken aan onze eigen persoon om elke dag een betere versie van je zelf te worden. Dit kunnen we doen door middel van gewoonte veranderingen, aangezien wij voor 90 tot 95 procent functioneren op onze automatische piloot die is ontstaan uit alle gewoontes die we in ons leven hebben opgebouwd.

Nadat we weten wat gewoontes zijn, hoe we ze kunnen veranderen en zo ons zelf een update kunnen geven, doe ik een voorstel om te beginnen met gezondheid als eerste verander punt. In het boek benader ik gezondheid zo holistisch mogelijk. We kijken dus onder andere naar voeding, beweging, slaap & ritme, sociale contacten, mentaal welzijn en vervuiling.

Aan de hand van de kennis die we hebben opgedaan over ons zelf en de technieken om gewoontes te veranderen kunnen we stapsgewijs aan onze gezondheid werken. We creëren een individueel gewoonte plan die het best past bij je eigen persoon en dus de meeste impact heeft.

Vervolgens gaan we minimaliseren. We zijn namelijk een aantal basiszaken te weten gekomen, we kijken nu verfrissend anders naar de wereld en de mens. We weten nu beter wie we zijn en waar we naar toe willen. We implementeren gewoontes die onze gezondheid verbeteren en komen zo stapje voor stapje dichter bij onze dromen en doelen. Maar we hebben al zoveel in ons leven. We willen teveel, we worden overal door afgeleid, zo erg zelfs dat we continue vergeten waar we eigenlijk naar toe willen. Daarom gaan we terug naar onze essentie. Alles wat we niet nodig hebben op onze reis gaat eruit. Stap voor stap uiteraard, zonder haast of stress. Dit minimaliseren kan bijvoorbeeld gaan om fysieke spullen, om gewoontes, om slechte energie van een omgeving of van andere mensen, gedachtes en wensen. Zo ontstaat er meer ruimte voor onze echte prioriteiten en focus in het leven.

Daarnaast willen we ook onze afhankelijkheid afbouwen en tegelijk onze gezondheid helpen door een stap te zetten richting zelfvoorzienend leven. Groei je eigen voedsel, wek je eigen energie op, maak je eigen producten voor dagelijks gebruik. Je kunt dit zo ver doorvoeren als bij je past. Het gaat er om dat we de macht en controle weer voor een deel terug nemen van de bedrijven en overheid waar we ons aan hebben onderworpen. Dat betekent ook weer meer eigen verantwoordelijkheid.

Dit breiden we vervolgens uit naar het grotere geheel. Van het persoonlijke tot het gemeenschappelijke zullen we ons moeten richten op verschillende focuspunten die onze samenleving verbeteren. Zo schrijf ik over decentralisatie, een basisinkomen, robotisering, (open) grenzen, opvoeding, utopieën, dromen, permacultuur, circulaire economie, filosofie en meer.

Mijn bedoeling is dat het boek een aanzet geeft om hier en nu je eigen revolutie te ontketenen. Door stap voor stap jezelf positief te veranderen en daarmee ook de gehele samenleving.
Dit alles schrijf ik natuurlijk op mijn manier, vanuit mijn eigen perspectief en ik claim dan ook niet de waarheid in pacht te hebben of origineel te zijn. Ik ben gewoon Jeroen die iets kwijt wil en hopelijk een meerwaarde weet te creëren voor jou.

Voorlopige opening boek “Begin hier en nu je eigen Revolutie”
Misschien is het teveel voor één blogpost, maar dit is wat voorlopig gebruikt wordt als opening van mijn boek. Feedback is welkom. Bedankt voor je aandacht!

De immens grote ruimte waarin zich de mensheid en ons thuis, moeder aarde, zich bevinden blijft ons verbazen. Met waanzinnig veel energie en enthousiasme blijven we onze woonplaats en het algehele universum verder ontdekken. Op zoek naar antwoorden, inspiratie of gewoon fascinatie.

Als het ons even tegen zit hebben we de mogelijkheid naar de sterren te kijken en tot de conclusie te komen hoe nietig we wel niet zijn. Dat het geen waar wij ons nu druk om maken, in het niets staat van het totale geheel. En toch leven we nog steeds niet vredelievend naast elkaar, zijn we nog steeds niet tolerant en respectvol voor elkaar en hebben we nog steeds niet die ene oplossing gevonden voor algeheel geluk.

Stel dat een andere hoog ontwikkelde soort uit het universum afreist naar onze planeet. Wat zullen ze denken? Zullen ze al hun geavanceerde technologie en uitgebreide kennis met ons delen? Om eerlijk te zijn ik zou lachen om de amuserende freakshow die wij hier opvoeren. Natuurlijk zullen ze potentie zien in de mensheid, maar al die technologie en kennis zullen we vast en zeker verkeerd gebruiken. We moeten eerst de basis leren voordat we een premiumticket naar het universum van ze krijgen.

Je mag me beschuldigen van te groot dromen, maar ik voel dat we het kunnen. Als mensheid kunnen we beter dan dit. De evolutie verwacht het van ons. We moeten die volgende stap maken. We hadden al lang in overvloed moeten leven. Een overvloed aan vrije energie, gezond voedsel, schoon drinkwater, liefde, compassie en een hoger bewustzijn. We hebben van alles in deze wereld, maar verre van overvloed voor ons allemaal. Verdeeld door rijk en arm, zwart en wit, blijven we kijken naar de verschillen in plaats van wat ons hetzelfde maakt, energie. We bestaan allemaal uit energie, we zijn allemaal een mij, jij bent een ik, wij zijn ik en jij bent het universum. Dus wat houdt ons tegen? Laten we die wereld van overvloed creëren en van onszelf een intelligente levensvorm maken die kennis en bewustzijn verder verspreid naar de sterren en daar voorbij.1

We kunnen die innerlijke vrede vinden, waardoor we geluk zelfs in het ongeluk kunnen zien. We creëren die vrijheid om je eigen leven te leiden en waar we tegelijkertijd vredelievend met elkaar omgaan.

Om dat voor elkaar te krijgen maken we een evolutionaire stap naar een verdeelde eenheid. Met het leggen van een gedeelde basis, waar we in alle vrijheid een eigen pad kunnen bewandelen.

Het leven is als één grote ketting, alles is met elkaar verbonden. Als je maar iets kleins verandert aan je dagelijkse routine, verander je gelijk de gehele ketting. Misschien maar voor een fractie, maar dat is misschien ruim genoeg om alles drastisch de goede kant op te bewegen.

Met dit boek wil ik bijdragen aan die reis naar een betere wereld. Want een reis is het zeker, het is een eindeloos proces van stap voor stap verbeteringen doorbrengen. Ga met mij mee op reis langs verschillende perspectieven, het vinden van je zelf, het terugpakken van je eigen verantwoordelijkheid, het creëren van een betere gezondheid, een schonere planeet en vooral een reis naar het waarmaken van onze echte dromen.

Doen begin je bij je zelf.

Denken en dromen bij het universum.

Begin hier en nu je eigen revolutie!

Begin hier en nu je eigen Revolutie - Jeroen Koning
Begin hier en nu je eigen Revolutie – Jeroen Koning

Blijf op de hoogte:

Schrijf je in en lees als eerste het laatste nieuws over mijn boek of één van de nieuwe artikelen. Dankjewel!
JKoning Geschreven door:

3 Reacties

 1. David
  24/01/2016

  Tof, ik kan niet wachten! 😉

  Intekenlijst? 5 alsjeblieft, leuk voor verjaardagen.

  Cheerz 😉

 2. Sandra
  24/01/2016

  Oh hier kijk ik zo naar uit! Op de lijst graag! (En ik lees net wat ik voor m’n verjaardag krijg haha)

 3. Lijda Klop
  24/01/2016

  Spannend, Sannie! Dikke kussssss

Reacties zijn gesloten.